Sivut työn alla


Voit olla yhteydessä minuun: hei@tiitunpaja.fi

Värianalyysi

Värianalyysi on suosittu palvelu, jossa jokaiselle etsitään oma värivuodenaika sekä voimavärit, jotka saavat ihosi näyttämään elinvoimaiselta ja silmäsi hehkumaan. Analyysin avulla saat myös itsevarmuutta sekä inspiraatiota pukeutumiseen värien avulla, jotka korostavat parhaita puoliasi.

Käytössäni on moderni, 12 värivuodenajan mukainen jaottelu. Siinä päävärivuodenajan lisäksi pystytään määrittämään paletti vieläkin tarkempaan.


Miksi tulla värianalyysiin?

Värianalyysin tärkein tehtävä on auttaa meitä löytämään oma väriharmoniamme. Sen ymmärtäminen lisää inspiraatiota pukeutumiseen ja auttaa välttämään hutiostoksia. 

Värianalyysi helpottaa toimivan vaatekaapin rakentamista ja opastankin analyyseissäni kapselipukeutumiseen, jossa päälle löytyy aina mieluista ja tilanteeseen sopivaa puettavaa.


Miten valmistautua värianalyysiin?

Värianalyysiin on tärkeää tulla ilman meikkiä ja myös esimerkiksi itseruskettavan käyttöä olisi hyvä välttää ennen käyntiä. Näin saamme varmuuden ihon vivahteista. Suosittelen myös jättämään korkeakauluksiset paidat kaappiin, ja valitsemaan jotain, joka ei ulotu lähelle kasvolinjaa. Halutessasi voit pukea päällesi paidan, joka on lempiväriäsi, mutta tärkeintä on, että vaatteet ovat mukavat ylläsi!


Mitä värinanalyysi sisältää?

Värianalyysi alkaa tutustumalla sinun väreihisi ja kartoittamalla mahdollista värivuodenaikaasi. Käytössäni on 12-järjestelmäinen jaottelu, joka selvittää jokaisen väriharmoniaa vielä tarkemmin. Värivuodenajan selvittyä käymme oman väripalettisi läpi ja opastan sen käyttöön ja soveltamiseen. Halutessasi voimme myös käydä imartelevimmat meikkisävyt läpi ja saat esittää väriperheeseesi liittyviä kysymyksiä.

Värianalyysistä saat mukaasi väriperheesi väripaletin ja lisäksi teen sinulle digitaalisen värikartan omista parhaista väreistäsi.

Voiko analyysiin tulla kaverin kanssa?

Kyllä voi! Värianalyysi on hauska tapa viettää aikaa kaverin kanssa tai vaikkapa äiti-tytär päivää. Nämä kuitenkin varataan aina erikseen sovitusti, sillä luonnollisesti myös aikaa kuluu hieman enemmän. 

Myös polttari- ja pikkujouluporukat ovat tervetulleita räätälöityyn ryhmäanalyysiin!

Muuttuuko värivuodenaikani iän myötä?

Ei muutu! Ihon pohjasävy sekä silmien väri pysyy meillä samana. Harmaantuminen saattaa toki vaikuttaa siihen, että voi tuntua luonnollisemmalta kokeilla oman väriperheen vaaleampia sävyjä. 

Myöskään hiusten värjääminen ei vaikuta tulokseen. Mikäli olet vastikään värjännyt hiuksesi, kannattaa mukaan ottaa vaikkapa vanha valokuva, josta näkyy hiusten luonnollinen väri. Myös lapsuuskuva käy hyvin, mutta yllättävän pienikin tyvikasvu riittää selvittämään väriperheesi.

Entäs jos en pidä värivuodenaikani väreistä?

Useimmille meistä on jo ennen värianalyysia muodostunut vaatekaappiin luottovärejä, joihin pukeutuminen tuntuu helpolta. Esimerkiksi kun hiuksia on värjätty tutulla värillä pitkään tai meikkaustyyli on vahva, emme välttämättä tunnista luontaista väriharmoniaamme. Joskus voi käydä niin, että värivuodenaika ei heti tunnu omalta. Värisuhteemme kuitenkin muuttuu läpi elämän ja matkan kohti omaa väriharmoniaa voi aloittaa pienillä palasilla, kuten huivilla tai korvakoruilla.

Inhokkivärejä ei tietenkään tarvitse koettaa väkisin ottaa mukaan omaan pukeutumiseen ja myös tämä huomioidaan värianalyysia tehtäessä. Jokaisessa väripaletissa on kuitenkin yli sata sävyä, joista voidaan valita helpommin lähestyttävät sävyt. 

Värianalyysin tarkoitus ei ole pakottaa meitä jättämään pukeutumisestamme mitään pois tai vastaavasti lisäämään siihen mitään, mikä ei tunnu omalta. Sen tehtävä on auttaa meitä ymmärtämään omia sävyjä ja värejä paremmin.